Україні цікавий досвід Швеції в реформі армії – Полторак

Україні цікавий досвід Швеції в реформі армії – Полторак

Укрінформ
У Стокгольмі відбулася зустріч міністра оборони України Степана Полторака з міністром оборони Королівства Швеція Петером Хултквістом.

Про це повідомляє прес-служба українського відомства.

"Обговорюючи розвиток воєнно-політичного партнерства, міністр оборони України відмітив принципову важливість для України результатів 27-го Саміту НАТО у Варшаві, зокрема, щодо Комплексного пакету допомоги Альянсу Україні", - йдеться у повідомленні.

Полторак також підкреслив, що програма реформування ЗСУ та програма реформування Збройних сил Королівства Швеція мають однакові часові показники – 2016-2020 роки.

"У цьому контексті ми зацікавлені у більш детальному вивченні досвіду співробітництва Королівства Швеція з НАТО", – зазначив він.

Також високопосадовці обговорили сучасний стан та перспективи подальшого розвитку українсько-шведського співробітництва в оборонній сфері, яке, без сумніву, має великий потенціал.

Полторак запропонував поглибити практичну співпрацю між Генеральними штабами з метою ефективної реалізації заходів оборонної реформи до 2020 року, а також стосовно обміну досвідом з питань організації та виконання заходів територіальної оборони. Він також виявив зацікавленість співробітництвом у галузі військової медицини та отримання консультативно-дорадчої допомоги у підготовці військовослужбовців Збройних Сил України з тактичної медицини та ін.

За результатами зустрічі міністри зробили спільну заяву: "Ми наголошуємо на своїй твердій позиції щодо забезпечення територіальної цілісності України та заявляємо, що окупація частини території України є найбільшим викликом для безпеки Європи і вимагає солідарності міжнародного співтовариства. Ми підтверджуємо відданість Швеції та України фундаментальним принципам міжнародного права, поваги до суверенітету і територіальної цілісності держав та непорушності їх кордонів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-