Керівників НАЗК збирають для звіту про сайт е-декларацій

Керівників НАЗК збирають для звіту про сайт е-декларацій

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції проведе 12 жовтня спеціальне засідання з метою з'ясування, чи усунуто технічні недоліки на сайті е-декларацій.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Комітету Єгор Соболєв.

"Сайт, де мають збиратися і оприлюднюватися декларації всіх посадовців, не дозволяє заповнити декларацію правильно. Я двічі звертав увагу на це голови Національної агенції із запобігання корупції Наталії Корчак. Востаннє ми мали розмову разом з директором Антикорупційного бюро Артемом Ситником. Він правильно зауважив, що коли його детективи почнуть розслідувати обман в деклараціях, обманщики казатимуть в суді: "Так  сайт був неправильний". Поінформував пані Наталію офіційним листом про те, що на сайті не так. У вівторок, 12 жовтня, ми проведемо спеціальне засідання нашого парламентського комітету з протидії корупції, щоб в рамках парламентського контролю за виконанням закону з`ясувати, що виправлено, а що ні", - написав Соболєв.

Він додав, що було в добре, якби керівництво НАЗК змогло відзвітувати, що сайт працює, як вимагає закон.

 Соболєв зазначив, що у клептократів, які повинні не пізніше 30 жовтня оприлюднити і пояснити все майно своїх родин, є три надії цього уникнути. За словами нардепа, їхній план "А" - в останній момент таки переписати законодавство, план "Б" - не дозволити нормально запрацювати сайту з деклараціями, план "В" - визнання цього закону неконституційним.

"Втім, якщо ми з вами будемо непохитними, закон про обов`язок кожного посадовця відкрити і пояснити своє майно запрацює. Дуже важливо, щоб Україну в цьому надалі підтримували представники Євросоюзу та Сполучених Штатів. Вони вміють по-своєму переконувати Президента і його друзів. Якщо ми матимемо їхню підтримку до кінця, закон запрацює. І це буде широкий крок до України Євромайдану", - резюмував Соболєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-