У Брюсселі з'ясовуватимуть, як кораблі з ЄС

У Брюсселі з'ясовуватимуть, як кораблі з ЄС "потрапляють" до Криму

Укрінформ
Українська делегація під час 4 раунду двосторонніх зустрічей ЄС-Україна, які відбудуться у п’ятницю в Брюсселі, порушить питання щодо ситуації в Криму, а також донесе до інших учасників заходу позицію нашої держави щодо необхідності продовження санкцій проти Російської Федерації.

Про це перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, яка є у складі делегації, сказала в ефірі «112 Україна».

«Завтра зранку розпочнуться в рамках 4 раунду переговорів «Європейський Союз — Україна» консультації. Представники усіх країн ЄС будуть присутні так чи інакше на різних заходах. У порядку денному буде обов’язково незаконне входження кораблів представників країн Європейського Союзу до кримських портів, момент заборони Меджлісу і репресії в Криму, обшуки у домівках, а також свобода слова. Тобто, буде зачитано цілий спектр питань, пов’язаних із Кримом», - сказала Джапарова.

За її словами, головною метою проведення цих переговорів є синхронізація політики стосовно невизнання анексії Криму, а також вироблення чітких рекомендацій щодо подальших дій у цьому контексті. 

«Наша позиція незмінна — політика невизнання має продовжуватися, санкції мають бути ще жорсткішими», - наголосила перший заступник міністра інформполітики.

Водночас вона не узялася прогнозувати результи, які може дати цей раунд переговорів, але розраховує, що у ЄС почую позицію України про неможливість перегляду чи скасування санкцій проти Росії. 

Джапарова додала, що до складу української делегації також увійшли заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов та директор політичного департаменту МЗС Олексій Макеєв.

Як повідомляли ЗМІ, за два роки після анексії Криму Росією в порти півострова зайшли 28 суден під прапорами країн ЄС.

У квітні так званий суду Криму ухвалив рішення про визнання Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборону його діяльності в РФ. Тим часом  на півострові продовжуються утиски кримських татар, співробітники ФСБ проводять незаконні обшуки в будинках тих чи інших членів Меджлісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-