Гройсман: В Україні з'явиться Державний дорожній фонд

Гройсман: В Україні з'явиться Державний дорожній фонд

Укрінформ
В Україні у 2017 році буде обов’язково створено Державний дорожній фонд, а також Фонд енергоефективності, що сприятимуть проведенню реформи децентралізації.

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сказав на зустрічі з представниками Асоціації міст України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наступного року ми створимо фонд Дорожнього будівництва і збільшуватимемо вдвічі масштаби цієї роботи. Буде створено Державний фонд енергоефективності», - сказав Гройсман.

За його словами, це дасть змогу на місцях отримати інструменти для впровадження агресивного та швидкого енергозбереження. Нині, додав Прем’єр-міністр, українці споживають колосальні ресурси. «Більше, ніж будь-яка країна, із якою ми межуємо сьогодні. І я вже не говорю про країни ЄС, порівняно з якими ми в рази відстаємо, бо споживаємо у 2 - 4 рази більше, ніж ці країни», - сказав Гройсман.

Окрім цього, розповів Прем’єр-міністр, протягом наступного року влада має намір зробити ще декілька надзвичайно важливих кроків. Зокрема, збільшити на третину заробітну плату вчителям та лікарям, забезпечити громадян на місцях безкоштовними ліками, підтримати національну культуру та дипломатію. «Ми збільшуємо фінансування на національну безпеку та оборону. Це те, що сьогодні є викликом для всієї держави. Але дуже важливо при цьому побудувати ефективну систему врядування, в результаті якої люди відчують позитивні зміни», - наголосив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-