Українська делегація нагадає у Брюсселі про кримський вояж депутатів

Українська делегація нагадає у Брюсселі про кримський вояж депутатів

Укрінформ
Заступник міністра юстиції України Сергій Петухов і заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова у четвер прибули до Брюсселя на консультації з метою синхронізації політики невизнання анексії Криму.

Про цей заступник міністра юстиції повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Прибуваємо з Emine Dzheppar сьогодні до Брюсселя на консультації з ЄС з приводу Криму. Мета - синхронізація політики невизнання анексії півострова і вироблення конкретних рекомендацій державам-членам. Говоритимемо про неприємні для ЄС речі: незаконні візити депутатів, заходження кораблів до закритих кримських портів, ведення бізнесу в обхід санкцій", - написав Петухов. 

Також українська делегація планує підняти у Брюсселі питання про невизнання виборів до Держдуми РФ, які були проведені в окупованому Криму, про незаконні археологічні розкопки і вивезення культурної спадщини Криму до Росії, а також про невизнання російських документів, "які окупанти нав'язують кримчанам".

Представники України мають намір також говорити з європейськими партнерами про масові порушення прав людини в Криму та заборону Меджлісу в Росії, про закриття незалежних ЗМІ та про політв'язнів.

"Вимагатимемо поширювати персональні санкції на тих, хто за це відповідає", - підкреслив Петухов.

Він також повідомив про плани поінформувати ЄС "про міжнародні судові позови, які Україна подала або ще подасть проти Росії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-