Геращенко: Патріотизм не виховується через заборони

Геращенко: Патріотизм не виховується через заборони

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко проти того, щоб виховувати патріотизм українців через заборони і приниження громадян інших країн, як це робить Росія.

Так вона прокоментувала у Facebook відхилення Верховною Радою законопроекту № 4303, що забороняв би чи обмежував виступи російських артистів, які підтримують агресію Росії проти України і офіційно не засудили її.

"Росія забороняє українські книжки, українські бібліотеки, усиновлення важкохворих дітей, ще казна-що. Росія виглядає як дикунська країна. Україна - не Росія! І я категорично проти того, аби виховувати патріотизм українців через заборони і приниження, через порушення прав людини. Так, ми маємо жорстко боротися з російською пропагандою. Жорстко і мудро", - написала Геращенко.

Вона додала, що нас цікавить позиція росіян, а не розписки, а тому, на її думку, подібні ініціативи, які до того ж працюють на розкол, зараз не на часі.

"Патріотизм не виховується через заборони. Я проти російської пропаганди, російського інформаційного впливу. Тому Нацрада абсолютно правильно заборонила російські пропагандистські канали. Тому СБУ склала списки тих, хто виступає проти територіальної цілісності і суверенітету України, цим персонам заборонено в'їзд в Україну. Це - цивілізований шлях боротьби з російською пропагандою, і ми маємо рухатися далі в цьому напрямку. Але вимагати від людей розписки - це точно не компетенція ВР", - переконана вона.

Геращенко принагідно подякувала за позицію всім українським акторам, які відмовилися від участі в російських серіалах, а також усім українцям, які відмовилися від російського "пропагандистського фуфла".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-