Рада виділила ще 3,8 мільярда на армію

Рада виділила ще 3,8 мільярда на армію

Укрінформ
Рада виділила додатково 7,1 млрд гривень на сферу безпеки й оборони.

Народні депутати ухвалили урядовий закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет на 2016 рік", що передбачає збільшення фінансування на 7,1 млрд гривень сфери безпеки й оборони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За відповідне рішення проголосували 265 народних обранців.

Як зазначила під час виступу з трибуни ВР перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова, ухвалені зміни передбачають виділення додаткового фінансування на сектор безпеки та оборони у розмірі 7,1 млрд гривень. Із цих коштів, за її словами, Міністерству оборони буде виділено 3,8 млрд гривень, Національній поліції - 2 млрд гривень, Держприкордонслужбі - 1 млрд гривень тощо.

"Це нам дасть змогу не тільки підтримати наше військо і надати йому відповідне забезпечення, а й не зупинити реформи в поліції", - підкреслила урядовець.

Крім того, вона розповіла, що ухвалені зміни до Держбюджету-2016 передбачають виділення 1,4 млрд гривень на виконання закону "Про державну службу", з яких 1 млрд гривень піде обласним державним адміністраціям.

Також Маркарова зауважила, що змінами до бюджету передбачено виділення додатково 420 млн гривень на підтримку вуглевидобувних підприємств, що підуть на зарплату шахтарям; 90 млн гривень - на фінансування витрат, пов'язаних з представництвом інтересів України у закордонних юрисдикційних органах.

Ще 950 млн гривень, за даними заступника міністра фінансів, піде на фінансування інвестиційних програм і проектів Фонду регіонального розвитку.

Водночас Маркарова підкреслила, що виділення вищезазначеного додаткового фінансування стало можливим за рахунок економії по наших боргових зобов'язаннях на суму 8,9 млрд гривень.

Вона додала, що закон 5217 передбачає зарахування в дохід Державного бюджету 1,2 млрд гривень цьогорічних доходів тимчасово непідконтрольних територій Донецької й Луганської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-