Відсутність Лукаш у списку санкцій не впливає на справу проти неї – ГПУ

Відсутність Лукаш у списку санкцій не впливає на справу проти неї – ГПУ

Укрінформ
У Генеральній прокуратурі заявляють, що відсутність чи присутність екс-міністра юстиції Олени Лукаш у санкційному списку ЄС не вплине на кримінальну справу, порушену проти неї в Україні. 

Так в інтерв’ю Радіо Свобода заступник генпрокурора Євген Єнін прокоментував рішення суду, який визнав недостовірною інформацію, подану ГПУ для внесення колишньої чиновниці до списку санкцій Ради Євросоюзу. 

«Пані Лукаш оскаржує лист колишнього генпрокурора Михайла Махніцького щодо внесення її до так званого санкційного списку ЄС. Це є її правом. Але наголошую, що перебування чи відсутність тієї чи іншої особи у цьому списку жодним чином не є аргументом на користь того, чи вчинила ця особа злочин, чи ні», – сказав Єнін.

Заступник генпрокурора наголосив, що розслідування кримінальної справи, порушеної проти Олени Лукаш у 2014 році, триває.

«ГПУ розслідує кримінальне провадження за підозрою колишнього міністра юстиції Олени Лукаш та її заступника Юрія Іващенка у вчиненні кримінальних порушень, передбачених частиною 5 статті 191, а також статтею 366 Кримінального кодексу – це службове підроблення. Йдеться про заволодіння коштами державного бюджету на суму 2,5 мільйона гривень», – зазначає Єнін.

5 вересня колишній міністр юстиції України Олена Лукаш заявила, що Апеляційний суд Києва задовольнив її скаргу, визнавши недостовірною інформацію, подану Генпрокуратурою для внесення колишньої чиновниці до списку санкцій Ради Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-