Рада провалила законопроект про обмеження медійної продукції Росії

Рада провалила законопроект про обмеження медійної продукції Росії

Укрінформ
Народні депутати відхилили законопроект стосовно обмеження використання медійної продукції держави-агресора.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за пропозицію підтримати проект закону за основу проголосували 174 народних обранців з 226 необхідних, за повернення в профільний комітет  документа на доопрацювання - 205 нардепів, а за повернення суб'єкту законодавчої ініціативи на доопрацювання - 222 парламентарії.

«Проект закону № 4303 вважається відхиленим», - зазначив після голосування Голова ВР Андрій Парубій.

Відповідно до пояснювальної записки, метою законопроекту № 4303 «Про внесення змін до деяких законів України стосовно обмеження використання медійної продукції держави-агресора» є запровадження правового механізму захисту національної безпеки України в інформаційній сфері шляхом обмеження участі громадян держави-агресора, які активно підтримують окупацію частини території України та політику РФ, у театральних постановках, теле- та кінофільмах, гастрольних заходах, обмеження трансляції музичних творів за участю таких осіб.

Виступаючи з трибуни ВР голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький наголосив, що цей законопроект є «світоглядним».

«Якщо ми приймаємо цей законопроект, то фактично визнаємо, що ми маємо справу з агресором, який веде проти нас гібридну війну, і що ми готові захищатися від цієї гібридної війни», - зазначив Княжицький.

Водночас проти цього законопроекту висловилася перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

«Є позиція Нацради України, до якої ми обирали патріотичних і гідних представників, є позиція українських телеканалів, вони вважають, що цей законопроект порушує права людини, глядача українського. Ми не можемо як правова держава приймати законопроекти, сподобляючись Росії, яка забороняє все на світі, від усиновлення хворих дітей і зараз закриває українську бібліотеку. Україна - не Росія, не через заборони потрібно йти, а через виховання патріотизму через інші речі», - сказала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-