Держдеп уважно відстежує ситуацію з Романом Сущенком

Держдеп уважно відстежує ситуацію з Романом Сущенком

Укрінформ
Державний департамент Сполучених Штатів продовжує стежити за останнім розвитком подій навколо арешту в Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Про це заявив у середу під час брифінгу в Вашингтоні офіційний представник Держдепу Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Звичайно, ми дуже уважно відстежуємо ситуацію", - відповів представник американського зовнішньополітичного відомства на прохання Укрінформу прокоментувати ситуацію.

Відповідаючи на уточнююче запитання, Тонер підтвердив, що Сполучені Штати обговорювали це питання з українським урядом.

"Ми завжди маємо занепокоєння, коли будь-якого журналіста будь-де у світі затримують або арештовують, як це сталося з українським журналістом в Росії", - зауважив Тонер.

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня власний кореспондент Укрінформу Роман Сущенко був затриманий у Москві за звинуваченнями у "шпигунстві". Московський суд заарештував його до 30 листопада. Сам Роман відкидає всі звинувачення. Відомий російський адвокат Марк Фейгін взявся захищати українського журналіста.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-