Е-декларації: Раді не рекомендують давати дозвіл на приховування даних

Е-декларації: Раді не рекомендують давати дозвіл на приховування даних

Укрінформ
Комітет з питань запобігання і протидії корупції визнав корупціогенним законопроект авторства народного депутата Тетяни Донець №5079 "Про внесення змін до закону України "Про запобігання корупції" (щодо декларації)".

Відповідне рішення було ухвалене під час засідання Комітету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рішення Комітету - визнати законопроект №5079 корупціогенним та рекомендувати Верховній Раді відхилити його", - зазначив голова Комітету Єгор Соболєв.

Разом з тим, в інших двох законопроектах авторства Донець № 5080 та 5081 про внесення змін до закону "Про запобігання корупції" щодо електронних декларацій, зокрема щодо зазначення в е-декларації податків, зборів та благодійної допомоги, Комітет не знайшов корупціогенних ризиків, але також рекомендував парламенту відхилити їх.

У свою чергу, Тетяна Донець наголосила, що поки не відкликатиме подані нею законопроекти, але може це зробити, якщо будуть напрацьовані інші, "кращі".

Як повідомляв Укрінформ, 6 вересня народний депутат від фракції "Народний фронт" Тетяна Донець зареєструвала законопроект №5079 "Про внесення змін до закону України "Про запобігання корупції" (щодо декларації)". Зокрема, у ньому містяться норми, згідно яких пропонується дозволити суб'єкту декларування у разі відмови члена сім'ї надати будь-які відомості чи їх частину для заповнення декларації суб'єкт декларування зазначити про це в декларації. У чинному ж законі передбачено зобов'язання суб'єкта також відобразити всю відому йому інформацію про такого члена сім'ї.

Донець також пропонує декларувати отримані чиновником подарунки лише в тому разі, якщо його вартість перевищує 10 відсотків доходу отриманого за звітний рік, а для подарунків у вигляді грошових коштів - якщо розмір таких подарунків, отриманих від однієї особи (групи осіб) протягом року, перевищує 10 відсотків доходу отриманого за звітний рік. За чинним законом треба декларувати подарунки, вартість яких перевищує 5 мінімальних заробітних плат, встановлених на 1 січня звітного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-