Гройсман анонсував нову традицію в роботі уряду

Гройсман анонсував нову традицію в роботі уряду

Укрінформ
Уряд вводить нову традицію - звітувати у Міжнародний день боротьби з корупцією 9 грудня про вжиті антикорупційні заходи - і сподівається, що ця традиція стане щорічною для усіх органів влади.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду у середу, повідомляє Урядовий портал.

"Ми вводимо абсолютно нову традицію в роботі українського уряду: по кожному міністерству напрацьований план антикорупційних заходів. Під цим планом стоїть підпис кожного міністра. Це означає, що ми беремо на себе публічні зобов'язання бути відкритими, прозорими і впроваджувати антикорупційну політику", - заявив Гройсман.

Він додав, що 9 грудня кожен міністр прозвітує про роботу у цьому напрямку.

Глава уряду наголосив, що ця ініціатива стала результатом безпрецедентної роботи уряду із громадськістю - Реанімаційним пакетом реформ, Transparency International, іншими громадськими організаціями, експертами - щодо напрацювання спільного плану дій в антикорупційній політиці.

Прем'єр-міністр висловив переконання, що традиція звітування органами влади про вжиті антикорупційні заходи 9 грудня, у Міжнародний день боротьби з корупцією, стане щорічною.

"Я би хотів, щоби кожного 9 грудня уряд, обласні адміністрації, міські ради виходили і звітували, що ними зроблено і як вони зменшили будь-які корупційні ризики в своїй діяльності. Я переконаний у тому, що це буде абсолютно позитивно з точки зору сприйняття тих послуг, які надають державні органи влади, і найголовніше, що ми вичистимо від усілякої "нечисті" органи влади, які покликані на обслуговування громадян, а не навпаки. Це наше головне завдання", - підкреслив Гройсман.

Прем'єр-міністр наголосив, що завдання уряду - змінювати систему шляхом викорінення можливостей для корупції, у той час як антикорупційні органи мають "ловити" хабарників і корупціонерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-