Гройсман просить Порошенка розглянути

Гройсман просить Порошенка розглянути "податкові" зміни на засіданні Ради реформ

Укрінформ
Кабінет Міністрів України схвалив та найближчим часом хоче обговорити на засіданні Ради реформ під головуванням Президента, і вже тільки після цього направити на розгляд Верховної Ради, проект Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України".

Таке рішення було прийняте на черговому засіданні уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Робота (щодо підготовки змін до Податкового кодексу - ред.) велася понад чотири місяці. Брали у ній участь абсолютно усі колеги з багатьох асоціацій", - сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Дуже важливо, наголосив Прем'єр, щоб цей проект був обговорений перед внесенням до Верховної Ради на засіданні Ради реформ.

"Я звернуся сьогодні із проханням про те, щоб Президент провів Раду, щоб ми могли розглянути його (Податковий кодекс - ред.) там, і далі вже направити його до парламенту для прийняття", - додав він.

Цей документ було презентовано та обговорено на нараді під головуванням Прем’єр-міністра у понеділок за участі представників уряду, контролюючих органів, народних депутатів України з профільних комітетів Верховної Ради, підприємців, бізнес-асоціацій та громадських організацій.

Спільний антикорупційний законопроект податкових змін має на меті спростити життя для бізнесу та усунути перепони, які заважають підприємцям нормально працювати та розвиватися. Зокрема, законопроект передбачає спрощення адміністрування податків, що дозволить скоротити витрати коштів та часу для бізнесу. Ще одна мета законопроекту – зменшити можливості маніпуляцій з боку ДФС та, відповідно, тиск на бізнес, створити рівні та зрозумілі “правила гри” для бізнесу і забезпечити умови для його розвитку.

Ключові податкові зміни включають також введення податкових канікул на п’ять років для новоствореного малого бізнесу, запровадження прозорого відшкодування ПДВ через єдиний реєстр та передачу баз даних від Державної фіскальної служби до Мінфіну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-