Полозов сказав, що об’єднує трьох «постраждалих» у справі Чийгоза

Полозов сказав, що об’єднує трьох «постраждалих» у справі Чийгоза

Відео
Укрінформ
У вівторок в кримському "суді" в ході слухання справи Ахтема Чийгоза планувалося допитати п'ятьох потерпілих, проте з'явилися тільки троє.

Про це адвокат Ахтема Чийгоза Микола Полозов повідомляє у відео, розміщеному на його сторінці в Facebook.

"Усіх потерпілих об'єднує те, що Чийгоза вони не бачили, про його дії нічого повідомити не можуть. Один потерпілий постраждав від тисняви, другий постраждав від того, що в нього влучила пляшка, третій теж постраждав від тисняви. За медичною допомогою ніхто з них не звертався і встановити причинно-наслідковий зв'язок між отриманими ними фізичними пошкодженнями і подіями 26 лютого не є можливим", - розповів Полозов.

За його словами, на сьогоднішньому, 21-му за рахунком, судовому засіданні у цій справі все троє постраждалих - Котенко, Бутяга і Дроздов - на момент подій 26 лютого були членами так званого ополчення і прибули на площу перед Верховною Радой АРК за дзвінком своїх командирів.

"Більше потерпілих допитано цього дня не було з тієї причини, що двоє потерпілих не з'явилися, і прокурор клопотав перед судом про примусове доправлення потерпілих на судове засідання. Наступне засідання відбудеться завтра о 9 годині", - повідомив Полозов.

Як повідомляв Укрінформ, окупаційна влада Криму утримуює Ахтема Чийгоза під вартою з 29 січня 2015 року. Всього у сфальсифікованій кримінальній справі про масові безлади під час мітингу 26 лютого 2014 року біля Верховної Ради АРК проходять шестеро обвинувачених. Троє з них - Ахтем Чийгоз, Мустафа Дегерменджі і Алі Асанов утримуються в СІЗО-1 Сімферополя, ще троє - Ескендер Кантемір, Арсен Юнусов і Ескендер Емірвалієв - чекають вироку вдома, їх взяли на поруки.

Згодом так званий Верховний суд Криму виділив справу Чийгоза в окреме провадження. Йому інкримінують організацію масових безладів біля стін парламенту АРК 26 лютого 2014 року.

20 липня суд подовжив до 8 жовтня арешт Чийгозу, Дегерменджі і Асанову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-