Росія прагне всіма способами підтримувати конфлікт з Україною - Ігор Луценко

Росія прагне всіма способами підтримувати конфлікт з Україною - Ігор Луценко

Укрінформ
Народний депутат із фракції "Батьківщина" Ігор Луценко переконаний, що Росія прагне всіма способами підтримувати конфлікт з нашою державою. Затримання українців, у тому числі й журналіста Укрінформу Романа Сущенка, є одним із таких способів.

Про це він заявив у коментарі кореспондентові агентства.

"Росія всіма способами підтримує конфлікт з Україною, і оце затримання людей є одним з таких способів", - зазначив нардеп.

Водночас Луценко наголосив, що з 2014 року потрібно було заборонити українським громадянам без зайвої потреби їздити в Російську Федерацію, адже, за його словами, це небезпечно.

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, порушуючи всі міжнародні правила, затримали в Москві в п'ятницю, 30 вересня, і звинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.

У ГУР заявили, що обвинувачення ФСБ абсолютно не відповідає дійсності.

Московський суд заарештував Романа Сущенка до 30 листопада. Його адвокатові Марку Фейгіну, незважаючи на всі спроби, не вдалося в понеділок потрапити до свого підзахисного; крім того, до журналіста не пускають консула.

Міжнародні організації, МЗС країн, міжнародна і європейська федерації журналістів закликали Москву звільнити Сущенка.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-