Росія спробує сфабрикувати справу Сущенка – правозахисник

Росія спробує сфабрикувати справу Сущенка – правозахисник

Укрінформ
Усе вказує на те, що справу кореспондента Укрінформу Романа Сущенка спробують в Росії сфабрикувати. Необхідною є реакція міжнародної спільноти і правові заходи, щоб цього не допустити.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу у Варшаві повідомив експерт Гельсінської фундації з прав людини Ленур Керімов.

"Перш за все, порушено права Романа Сущенка щодо гарантій для нього на етапі досудового слідства, тобто відсутність можливості мати адвоката від самого моменту затримання, і можливості поінформувати про цю ситуацію членів сім’ї. І по-друге, те, що йому відразу надали адвоката за призначенням і не хочуть допустити до нього представників українського консульства й адвоката Марка Фейгіна, дають дуже багато підстав вважати, що цю справу буде сфабриковано і її буде використано в якихось політичних інтересах Росії",- заявив правозахисник.

Керімов нагадав, що в Росії у даний момент перебуває дуже багато українських громадян, яких або вже засуджено, або які перебувають під слідством. Серед них 13 осіб, які зараз перебувають в РФ і 16 людей, яких затримано і щодо яких ведуться справи в окупованому Криму.

"Разом це, як мінімум, 29 осіб про яких ми знаємо. Думаю, що Сущенко, на жаль, може бути одним з них",- констатував експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-