Рада ухвалила ще один «єврозакон»

Рада ухвалила ще один «єврозакон»

Укрінформ
Народні депутати ухвалили законопроект №3259 «Про стратегічну екологічну оцінку», який передбачений Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 239 нардепів.

Метою законопроекту є адаптація законодавства України до законодавства Європейського Союзу, запровадження стратегічної екологічної оцінки відповідно до підходів, визначених директивою Європарламенту та Радою ЄС від 27 червня 2001 року та протоколом про стратегічну екологічну оцінку до Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище в транскордонному контексті.

Прийняття закону передбачено угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом з метою забезпечення імплементації у національне законодавство положень директив Європарламенту та Ради ЄС.

Головними завданнями запровадження стратегічної екологічної оцінки є інтеграція екологічних цілей до документів державного планування; інтеграція процедур з проведення стратегічної екологічної оцінки в процес підготовки проектів документів державного планування згідно з аналогічними процедурами розвинутих держав, у тому числі Європейського Союзу.

Законом визначається сфера застосування стратегічної екологічної оцінки, встановлюється порядок її здійснення, механізм проведення транскордонних консультацій, інформування про прийняте рішення, моніторинг виконання стратегій, планів загальнодержавних програм, державних цільових програм та програмних документів, які є документами держпланування, а також будь-які зміни до них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-