Справа Сущенка: порушено все, починаючи з права на перший дзвінок - правозахисник

Справа Сущенка: порушено все, починаючи з права на перший дзвінок - правозахисник

Ексклюзив
Укрінформ
У справі заарештованого у Москві за звинуваченням у шпигунстві власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка порушено все, що можна.

Так сказав кореспондентові Укрінформу відомий харківський правозахисник, свого часу - кандидат на посаду Омбудсмена в Україні Євген Захаров.

"У момент затримання 47-річного Романа Сущенка у Москві і далі, аж до обрання йому запобіжного заходу, порушено все що можна за міжнародним і російським законодавством, починаючи з права на перший дзвінок: після затримання йому не дали повідомити дружині про те, що сталося. На суді, де він був заарештований на два місяці, йому примусово надали державного адвоката не за його вибором. Підозру в скоєнні злочину не було обгрунтовано. Після суду адвокат Сущенка Роман Фейгін не був допущений до заарештованого у Лефортово (ред. - СІЗО), як і генконсул України у Москві", - відзначив Захаров.

За його словами, відома російська правозахисниця Зоя Свєтова повідомила у мережі, що їй вдалося переговорити з Сущенком, випадково зустрівшись з ним у карантинному відділенні Лефортова, де він "поскаржився на психологічний тиск".

"Наразі вся інформація у справі Романа Сущенка, наскільки мені відомо, стікається до юридичного відділу міністерства інформаційної політики України, юристи знають, що їм робити. Що можуть зробити журналісти? Апелювати до міжнародної громадськості, а також своїми публікаціями створити правдиву картину події, на фоні якої будь-яке порушення закону стане відомим", - додав Захаров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-