НАТО тиснутиме на Росію для повернення до принципів безпеки - Вершбоу

НАТО тиснутиме на Росію для повернення до принципів безпеки - Вершбоу

Укрінформ
НАТО буде продовжувати домагатися конструктивного діалогу з Росією і продовжить тиск для повернення до основних принципів євроатлантичної безпеки.

Про це заявив заступник генерального секретаря НАТО Олександр Вершбоу під час виступу на конференції ОБСЄ у Відні, повідомляє "Європейська правда".

Вершбоу зазначив, що ситуація в області безпеки в євроатлантичному регіоні помітно погіршилася після того, як Росія незаконно анексувала Крим і почала триваючу агресію проти Східної України два роки тому.

Він підкреслив, що ОБСЄ є найбільш підходящим, найбільш інклюзивним форумом для обговорення і вирішення питань прозорості у військовій галузі, скороченні ризиків та зміцненні довіри.

"Більш широке використання ОБСЄ в якості майданчика для переговорів також допомогло б відновити довіру та зміцнити довіру серед всіх 57 членів ОБСЄ", - додав він.

Вершбоу закликав Росію співпрацювати з союзниками по НАТО для зміцнення Віденського документа, у тому числі щодо спостереження за військовими навчаннями.

В Україні, зазначив Вершбоу, найважливішим заходом зміцнення довіри було б надати спеціальній Моніторинговій місії ОБСЄ безперешкодний доступ у райони роз'єднання і безумовний доступ до україно-російського кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-