Рада Європи позитивно оцінила низку українських реформ  - Клімкін

Рада Європи позитивно оцінила низку українських реформ - Клімкін

Укрінформ
Рада Європи позитивно оцінила низку українських реформ, які члени української делегації презентували у Страсбурзі в рамках Плану дій Ради Європи для України на період 2015-2017 років.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"З жовтня у штаб-квартирі Ради Європи у Страсбурзі відбувся День українських реформ. Подібний захід вперше відбувся на майданчику Ради Європи і був ініційований Україною.... Заступник генерального секретаря Ради Європи Габріелла Баттані-Драгоні позитивно відзначила досягнення України і наголосила на важливій ролі громадянського суспільства в отриманні цих результатів. Вона заявила, що організація Дня реформ і участь міністрів в ньому є підтвердженням відданості України реформам, і закликала українську сторону продовжувати реформи, особливо щодо боротьби з корупцією", - йдеться у повідомленні.

У МЗС поінформували, що презентації і обговорення відбулись у форматі чотирьох робочих груп - стратегія з прав людини, реформа пенітенціарної системи та поліції, судова реформа та боротьба з корупцією. 

Відкриваючи захід, міністр закордонних справ України Павло Клімкін зазначив, що попереду ще багато спільної роботи, але План дій Ради Європи для України вже став нашим спільним успіхом.

"В його рамках ми отримали унікальну експертну підтримку ключових реформ, зокрема, судової та антикорупційної. Зі свого боку, Україна конкретними діями продемонструвала, що попри російську агресію і всі труднощі ми працюємо на конкретний результат, а не безкінечний процес. Я також дякую кожній державі-члену Ради Європи, що зробила свій внесок в реалізацію Плану дій. Підтримка українських реформ - це ефективна інвестиція в нову європейську Україну", - цитує Клімкіна прес-служба МЗС.

У відкритті Дня українських реформ також взяла участь голова Комітету міністрів Ради Європи, постійний представник Естонії Катрін Ківі.

"Закликаючи Україну продовжувати реформи, ми повинні пам'ятати, за яких складних умов Україна змінюється. Сподіваюся, що держави-члени РЄ підтримуватимуть її та План дій Ради Європи для України", - зазначила вона.

Як резюмували в МЗС, День українських реформ в Раді Європи засвідчив обопільну зацікавленість організації та України у активному продовженні спільної роботи для впровадження в нашій державі найкращих європейських стандартів та практик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-