Соболєв закликав суспільство контролювати діяльність нардепів

Соболєв закликав суспільство контролювати діяльність нардепів

Укрінформ
Під час голосування у парламенті за звільнення суддів Майдану можна було пересвідчитися, що контроль суспільства за діяльністю народного депутата дуже важливий.

Про це заявив народний депутат України Єгор Соболєв на брифінгу у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У нашому суспільстві є така дуже класна форма втечі від реальності: “Усі депутати крадуть, щось вони мені там наобіцяли на виборах і я їм все одно не вірю”. Це правдиві думки, але вони ведуть суспільство в нікуди. Тому що, як це було у четвер, коли люди почнуть слідкувати, як конкретно народні депутати голосують за важливі рішення, а нагадую, що у четвер парламент з 73 спроби звільнив суддів, які тероризували Майдан, і коли голосів спочатку не було, а спікер ставив і ставив на голосування, багато парламентаріїв почали усвідомлювати, що це буде чорна пляма в їхній біографії - кнопка “відсутній”, не говорячи уже про кнопку “проти”, тоді голоси почали знаходитися”, - сказав він.

Так, на переконання Соболєва, саме у четвер у громадськості була можливість переконатися, наскільки важливо контролювати парламентаріїв.

“Тому я завжди кажу людям: хочете, аби були добрі закони, хочете, аби депутати вас представляли, а не обкрадали - слідкуйте і контролюйте. Цікавтеся тим, що вони роблять, бо вони роблять це від вашого імені", - наголосив він.

При цьому, народний депутат висловив переконання, що важливо також, аби від парламентаріїв була інформація про їх діяльність не лише перед виборами - про свою діяльність депутат має звітувати регулярно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-