Міжнародна та європейська федерації журналістів закликали звільнити Сущенка

Міжнародна та європейська федерації журналістів закликали звільнити Сущенка

Укрінформ
Міжнародна і Європейська федерації журналістів (IFJ-EFJ) підтримали заклики щодо звільнення українського журналіста Романа Сущенка, якого 30 вересня заарештували в Москві. 

Про це йдеться у прес-релізі організацій.

"Цей арешт не тільки порушує всі міжнародні норми, а й підриває свободу засобів масової інформації. Звідси випливає тривожна картина нападу на українських журналістів, тому ми закликаємо владу звільнити пана Сущенка", - заявив генеральний секретар IFJ Ентоні Белангер.

Поряд з цим, президент EFJ Монс Бліхер Б'єррегорд зазначив, що звинувачення проти Сущенка були сфабриковані.

"Ми вважаємо, що звинувачення проти Романа повністю сфабриковані, щоб змусити замовкнути його критичний голос. Влада повинна негайно звільнити його і безпечно пустити до сім'ї", - наголосив Б'єррегорд.

Раніше обурення з приводу арешту журналіста висловила Національна спілка журналістів України.

Як повідомлялося, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Сущенка утримують у СІЗО "Лефортово" і звинувачують у "шпигунстві".

У ФСБ Росії підтвердили затримання журналіста Укрінформу Романа Сущенка і заявили, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.

Московський суд заарештував журналіста Укрінформу Романа Сущенка до 30 листопада.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що заява ФСБ РФ про нібито причетність кореспондента Укрінформу Романа Сущенка до ГУР МО України абсолютно не відповідає дійсності.

Укрінформ і дружина Сущенка Анжела уклали угоду з адвокатом Фейгіним, який вже подав клопотання у Слідче управління ФСБ про вступ до справи. Він намагається домогтися зустрічі зі своїм підзахисним.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власкором у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-