Росія п'ять разів відмовилася видати Януковича - ГПУ

Росія п'ять разів відмовилася видати Януковича - ГПУ

Укрінформ
Генеральна прокуратура України отримала п'ять відмов в екстрадиції екс-президента Віктора Януковича від російської сторони і три відмови в екстрадиції екс-прем'єра Миколи Азарова.

Про це в понеділок в інтерв'ю інформагентству "Українські Новини" розповів заступник Генерального прокурора України Євген Єнін.

"По Януковичу нам 5 разів відмовили в екстрадиції. Ми зверталися про його видачу у рамках 5 окремих кримінальних проваджень. По Азарову ми 3 рази отримали таку відмову", - сказав він, відповідаючи на запитання, скільки відповідей Україна отримала від Росії з питання їх екстрадиції.

За словами Єніна, російська сторона відмовляється екстрадирувати Януковича й Азарова в Україну, посилаючись на "політичний характер переслідування".

Водночас, заступник генпрокурора України не повідомив чи має ГПУ інформацію про отримання громадянства Росії Азаровим і Януковичем. Єнін лише наголосив, що Україна розглядає їх "беззастережно" як громадян України.

"Українська держава розглядає цих осіб (Януковича й Азарова — ред.) як громадян України беззастережно до того, чи оформили вони російське громадянство чи ні", — зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-