#FreeSushchenko: МІП вимагає від Росії неухильного дотримання прав людини

#FreeSushchenko: МІП вимагає від Росії неухильного дотримання прав людини

Заява
Укрінформ
Міністерство інформаційної політики України вважає незаконним затримання та арешт в Москві спеціального кореспондента Національного інформаційного агентства "Укрінформ" Романа Сущенка.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті міністерства.

"Роман є власним кореспондентом Національного інформаційного агентства "Укрінформ" в Парижі з 2010 року. Абсолютною нісенітницею є заява російських спецслужб про нібито належність Романа Сущенка до будь-яких військових підрозділів або структур Міністерства оборони України", - зазначили у МІП.

Міністерство розглядає цей інцидент як черговий приклад порушення Російською Федерацією базових прав і свобод людини. "Такі дії є неприйнятними в сучасному світі й потребують негайної реакції світової спільноти", - наголосили у МІП.

Міністерство також звернулося до урядів країн, ОБСЄ, неурядових та інших правозахисних організацій з проханням негайно втрутитися в ситуацію і домогтися від Російської Федерації звільнення Сущенка.

"Вимагаємо від Російської Федерації неухильного  дотримання Загальної декларації прав людини та Конвенції Ради Європи про захист прав людини і основоположних свобод", - йдеться у заяві Міністерства інформаційної політики.

Як повідомлялося, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО "Лефортово" і звинувачують у "шпигунстві".

У ФСБ Росії підтвердили затримання журналіста Укрінформу Романа Сущенка і заявили, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.

Московський суд заарештував журналіста Укрінформу Романа Сущенка до 30 листопада.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України (ГУР) заявили, що заява ФСБ РФ про нібито причетність кореспондента Укрінформу Романа Сущенка до ГУР МО України абсолютно не відповідає дійсності.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом Укрінформу у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-