Бойовики зірвали відеоконференцію тристоронньої групи - Геращенко

Бойовики зірвали відеоконференцію тристоронньої групи - Геращенко

Укрінформ
Представники ОРДЛО зірвали проведення безпекової відеоконференції тристоронньої контактної групи, заплановане на 3 жовтня.

Про це заявила у Фейсбуці перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Сьогодні мала відбутися відеоконференція тристоронньої контактної групи за участю ОРДЛО, присвячена безпековим питанням, зриву домовленостей про розведення живої сили і техніки на трьох визначених ділянках лінії зіткнення. Ці пункти важливі з гуманітарної точки зору, адже в Станиці Луганській є зруйнований міст, який треба відновити, в Золотому й досі бойовиками заблоковане КПВВ, Петровське також важливе з точки зору відновлення інфраструктури. Цей графік відведення живої сили бойовиками зірвано. А сьогодні представники ОРДЛО зірвали проведення безпекової відеоконференції", - зазначила вона.

Геращенко додала, ця інформація дивним чином збігається з "праймеріз" у самопроголошених "ДНР" та "ЛНР" і "свідчить про спланований зрив мінського процесу з боку РФ і її маріонеток з ОРДЛО".

За її словами, "праймеріз", які відбулися без участі спостерігачів, ЗМІ, без участі української сторони, - це фарс, і він поза нормами українського права і законодавства.

"Це все кремлівські сценарії і направлені вони на одне - ескалацію конфлікту", - наголосила Геращенко.

Як повідомлялося, 2 жовтня в самопроголошених "ЛНР" та "ДНР" відбулося попереднє "громадське голосування" (праймеріз) для вибору кандидатів до "органів місцевого самоврядування".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-