"Бред печальной лошади": У Лаврова висунули "претензію" до Сущенка

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що затриманий в Москві кореспондент Укрінформу Роман Сущенко зобов'язаний був звернутися до МЗС за отриманням акредитації для роботи в РФ.

Про це кореспонденту УНІАН у Москві повідомили в департаменті інформації і друку російського МЗС.

"Сущенко перебував на території РФ без журналістської акредитації МЗС, яка видається всім іноземним кореспондентам, що працюють в Росії. По одержання цієї акредитації він не звертався, хоча, якщо збирався працювати як журналіст, зобов'язаний був це зробити", - сказав співрозмовник агентства.

Водночас, Роман Сущенко приїхав до Москви під час відпустки з приватним візитом відвідати родичів, працювати в Росії не збирався, а тому жодної акредитації отримувати не мав.

Як повідомлялося, кореспондента Українського національного інформаційного агентства Укрінформ Романа Сущенка затримали в Москві 30 вересня. У момент затримання він перебував у відпустці і приїхав в Москву до родичів.

Три дні не було жодної офіційної інформації про його затримання. Про арешт у Москві за звинуваченням у «шпигунстві» українського журналіста стало відомо ввечері 2 жовтня.

Сьогодні, 3 жовтня, ФСБ РФ оголосила затриманого в Москві кореспондента інформагентства Укрінформ співробітником української розвідки і порушила кримінальну справу за статтею 276 КК РФ "шпигунство".

Укрінформ і дружина журналіста Анжела Сущенко уклали угоду про захист Сущенка з відомим адвокатом Марком Фейгіним. Він вночі прибув до СІЗО, де подав заявку на зустріч із затриманим.

Укрінформ звернувся із закликом до журналістської спільноти встати на захист колеги, а також за допомогою міжнародних правозахисних організацій, дипломатичних установ України та іноземних держав сприяти звільненню Сущенка.

За словами російської правозахисниці, члена громадської спостережної комісії в Москві Зої Свєтової, Сущенко перебуває в СІЗО "Лефортово" у повній ізоляції.

Сущенко працює в Укрінформі з 2002 року, а власним кореспондентом Укрінформу у Франції - з 2010 року.

Як відомо, прізвисько "Сумна конячка" (або Печальна лошадь) глава російського МЗС Сергій Лавров отримав від інтернет-користувачів ще на початку 2015 року.

Демотиватор, що висміює Лаврова, був опублікований в Twitter користувача під ніком Уїнстон Черчілль. "МОЗ все бреше. Нікотин не вбиває коня", — підписана фотографія, на якій зображений Лавров із сигаретою.

Одним із перших в українському інтернет-сегменті прізвисько "Печальна лошадь" щодо Лаврова став вживати відомий український блогер під ніком Свирид Опанасович.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-