Адвокат Фейгін прибув в

Адвокат Фейгін прибув в "Лефортово" для зустрічі із затриманим українським журналістом

Документ
Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін прибув до СІЗО "Лефортово", де вимагатиме зустрічі із затриманим власним кореспондентом Укрінформу Романом Сущенком.

Про це повідомив сам Фейгін, з яким Укрінформ і дружина журналіста Анжела Сущенко уклали угоду про захист Романа Сущенка.

Російський адвокат вже прибув у СІЗО "Лефортово", де вимагатиме зустрічі зі своїм підзахисним - власним кореспондентом Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романом Сущенком, якого неправомірно затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

"Я під'їхав до в'язниці Лефортово. Мені треба скласти ряд документів по справі. Вранці я вже буду в суді, потім - у слідчому управлінні ФСБ, а потім - поїду до в'язниці знову", - повідомив адвокат.

Документ: 3 сторінки

Нагадаємо, Роман Сущенко, який перебуває у відпустці, прилетів до Москви в п'ятницю, 30 вересня, після чого з ним зник зв'язок. Тільки вранці в неділю, 2 жовтня, його дружина Анжела дізналася від родичів, до яких поїхав чоловік, про його затримання. Ніякої офіційної інформації РФ досі не надала. Натомість, ввечері 2 жовтня російські ЗМІ написали, що Романа Сущенка звинувачують у "шпигунстві" і що його утримують в СІЗО "Лефортово".

Укрінформ звернувся із закликом до журналістської спільноти стати на захист нашого колеги, а також за допомогою до міжнародних правозахисних організацій, дипломатичних установ України та іноземних держав - сприяти звільненню Романа.

Прес-секретар МЗС України Мар'яна Беца повідомила, що МЗС з'ясовує обставини затримання Романа Сущенка в Москві, а також питання доступу українських консулів.

"Терміново з'ясовуємо обставини затримання журналіста Укрінформу в РФ, в т. ч. питання доступу українських консулів", - написала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-