Гройсман: В Україні цілеспрямовано нищилася енергетична незалежність

Гройсман: В Україні цілеспрямовано нищилася енергетична незалежність

Укрінформ
Починаючи з 2005 року у країні проводилася цілеспрямована політика знищення енергетичної незалежності країни через зменшення видобутку українського газу та укладання невигідних контрактів щодо закупівлі газу.

Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі Львівської обласної телерадіокомпанії.

"З одного боку, зменшували видобування українського газу і тут же укладали невигідні контракти, які змушували Україну "сісти на голку" і потім платити валюту, як виявилося, ворогу, а не сусіду, який свої кошти, які заробляв на українцях і українській економіці, вкладав в своє озброєння і потім напав на Україну", - цитує його прес-служба Кабміну.

За його словами, демократична влада протягом 2005-2010 років не здійснила необхідних реформ, а провадила популістичну політику, що довела свою злочинність по відношенню до держави та ослабила країну економічно, енергетично, торговельно та військово.

Зараз в Стокгольмі йде суд щодо 30 млрд доларів, щодо яких Росія позивається за контрактом 2009 року. "Це робилося все для того, щоб знищити нашу енергетичну незалежність", - наголосив прем’єр-міністр.

У цьому контексті він наголосив на важливості сфери енергоефективності та енергозбереження та неприпустимості скорочення передбачених урядом видатків на цю сферу у проекті бюджету на 2017 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-