Після

Після "виклику" в Гаазі дипломата РФ стосунки між країнами зміняться - посол Горін

Укрінформ
Тон відносин між Росією та Нідерландами буде змінено після візиту посла РФ до Королівства, хоча рівень не залишиться на рівні посла.

Таку точку зору висловив посол України у Нідерландах Олександр Горін в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Рівень не залишиться на рівні посла. Зміст відносин буде змінений. У будь-якому разі тон відносин буде змінений", - заявив Горін.

За його словами, важливо не про що будуть говорити в Амстердамі, а чому обрали таку форму.

"Коли посла визивають до МЗС – це дуже серйозний крок з боку країни, яка приймає дипломата. Це був результат заяви МЗС РФ вчора, яка була у дуже недипломатичних формах і словах, яка поставила під сумнів все те, що незалежно напрацювала міжнародна група з розслідувань, яка координується Нідерландами. Нідерланди намагаються бути політично коректними", - сказав дипломат.

Він підкреслив, що Міжнародна слідча група оприлюднила щодо катастрофи МН17 навіть не доповідь, а попередні результати розслідування.

"У цьому попередньому результаті розслідування є тільки факти. Факти, які доведені. Це вже не теорія, це вже не якісь можливі сценарії. Це конкретні факти. І ці конкретні факти не буди сприйняті РФ, а викликали бурю незадоволення до прямих образ на адресу Нідерландів як держави. Я думаю, що за старими сценаріями вже нічого відбуватися не буде. Тому що є дійсно встановлені факти, що на територію України заїхав російський "Бук", який зробив постріл у напрямку літака. Загинули 298 осіб, з них 2/3 нідерландці. І потім покинув територію. Це факт, який встановлений. І звичайно цей факт будуть розслідувати далі. Розслідувати за всіма можливими напрямками", - зауважив Горін.

Нагадаємо, МЗС Нідерландів викликав посла РФ у зв'язку з критикою російською стороною розслідування катастрофи МН17. Зі свого боку, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі цю новину вважають дуже позитивною.

"Це дуже хороша новина", - заявив прес-секретар президента Росії, зазначивши, що дізнався про цей виклик зі ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-