Лавров відмовився вибачатися за MH17

Лавров відмовився вибачатися за MH17

Укрінформ
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров відмовився вибачатися за загибель рейсу MH17 згідно з доповіддю міжнародної комісії, за якою ракетний комплекс "Бук", що прибув на Донбас із Росії, а потім був відвезений назад.

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

"Принести вибачення за що?", - запитав він у відповідь на пропозицію ведучого ВВС Стівена Сакура принести вибачення у зв'язку з оприлюдненою комісією інформацією.

За словами Лаврова, Росія має намір дочекатися остаточних результатів розслідування, так як воно ще не закінчено. "Є сто імен, які фігурують у розслідуванні, але вони поки навіть не проходять у якості підозрюваних", - додав він.

Глава МЗС РФ стверджує, що Росія оприлюднила і надала комісії величезний обсяг даних щодо катастрофи літака, але не отримала на них реакції. У той же час, як заявляє міністр, прийняті комісією до уваги дані, отримані від України і США, оприлюднені не були.

Раніше схожу з Лавровим позицію висловив прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков, який прийняв участь у передачі ВВС HARDtalk, яку також вів Сакур. Пєсков тоді сказав, що Росія не схильна вважати висновки комісії "остаточною правдою".

Доповідь, про яку йде мова, була оприлюднена 28 вересня. Комісія заявила, що ракета, яка збила літак, була запущена з населеного пункту Сніжне. Він перебував під контролем проросійських бойовиків.

Комісія також заявила, що зенітно-ракетний комплекс "Бук", з якого збили літак, доставили у Сніжне з Росії, а потім відвезли назад. Це спростовує російську версію подій, згідно з якою літак міг бути збитий з підконтрольній території Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-