Через

Через "фе" на адресу слідства щодо МН17 Нідерланди викликали "на килим" посла РФ

Укрінформ
МЗС Нідерландів викликав російського посла через критику на адресу країни у зв'язку з оприлюдненими 28 вересня результатами розслідування катастрофи рейсу МН17.

Про це повідомляє телерадіокомпанія RTL Nieuws.

"Замість того щоб затемняти ситуацію і сіяти сумніви, Росія має - оскільки були представлені переконливі докази - поважати представлені результати", - заявив глава МЗС Нідерландів Берт Кундерс.

Російського посла в Гаазі Олександра Шульгіна викликали після критичних заяв РФ на адресу розслідування катастрофи.

Як відомо, раніше прес-секретар МЗС РФ і російське міністерство оборони поставили під сумнів якість розслідування і його незалежність.

Кундерс у досить жорстких висловлюваннях дав зрозуміти російському послу, що критика такого роду неприйнятна. На додаток глава МЗС Нідерландів закликав Росію продовжувати співпрацю зі слідством з метою встановити і притягнути винних до суду.

28 вересня нідерландські слідчі підтвердили, що ракетний комплекс "Бук", з якого був збитий літак Малайзійських авіаліній МН17, був доставлений з Росії і після запуску ракети з окупованої території вивезений назад у РФ. За інформацією голландського прокурора Фреда Вестербеке, запуск було здійснено з території біля міста Первомайськ, яка у момент катастрофи знаходилася під контролем бойовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-