Тимошенко заявляє, що розгляд її «тарифного» позову зірвав Ляшко

Тимошенко заявляє, що розгляд її «тарифного» позову зірвав Ляшко

Укрінформ
Лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко звинуватила лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка у зриві розгляду справи щодо скасування постанови НКРЄ про підвищення тарифів на централізоване опалення в Окружному адміністративному суді міста Києва.

Про це вона заявила в п'ятницю після засідання суду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз відбулося судове засідання, але насправді суд не зміг розглянути наш позов. Судове засідання де-факто було зірвано, тому що не з'явились представники Олега Ляшка. Такий позов про те, щоб скасувати постанову про підвищення тарифів на централізоване опалення є і у Олега Ляшка від Радикальної партії, але вони не з'явилися в суд, і суд був вимушений відкласти розгляд. І тому я зараз хочу звернутися до Олега Ляшка... і я прошу, будь ласка, пане Ляшко, з'явіться 7 жовтня для того, щоб не було зірвано судове засідання", - сказала вона.

Тимошенко переконана, що підняття тарифів на централізоване опалення вдвічі - "це не просто грубе порушення прав людей, справедливого відношення до людей - це, по суті, остаточне нищення родинних бюджетів і родинного економічного життя в Україні".

Водночас Тимошенко звернулась до Президента України Петра Порошенка із закликом "зупинити таке нелюдське ставлення" до громадян України.

При цьому вона згадала про газовий контракт, який свого часу підписувала із Росією. Тимошенко зазначила, що за цим контрактом ціна на газ становить 140 доларів за тисячу кубічних метрів газу, натомість керівництво України виставляє нині людям ціну на газ 285 доларів.

"А крім того, ціна на український газ, вірніше собівартість, становить 18 доларів за тисячу кубічних метрів. З усіма податками і транспортуванням це максимум 85 доларів за тисячу кубічних метрів. Ви людям виставляєте 285 доларів за тисячу кубічних метрів. Я звертаюся до Президента, до початку опалювального періоду є ще зовсім небагато часу, ви бачите, що суди штучно затягуються, я прошу вас примусьте вашого Гройсмана і вашого Вовка, який очолює Національну комісію регулювання електроенергетики негайно припинити цей "беспрєдел", який робиться по відношенню до людей, - підкреслила вона.

Як відомо, раніше суд об'єднав позовні заяви Тимошенко та Ляшка в одну справу. Тимошенко звернулась до суду визнати протиправною та скасувати Постанову Національної Комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг №1102 від 09.06.16 щодо змін тарифів на газ і опалення.

Сьогодні Суд відклав на 7 жовтня розгляд позову Тимошенко до НКРЄ через неявку Ляшка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-