Порошенко у Єрусалимі прощається з Пересом

Порошенко у Єрусалимі прощається з Пересом

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко в Єрусалимі бере участь у церемонії прощання з колишнім Президентом Ізраїлю Шимоном Пересом.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Президент  Петро Порошенко в Єрусалимі бере участь у офіційній церемонії прощання з лауреатом Нобелівської премії миру, Президентом Держави Ізраїль (2007-2014 рр) Шимоном Пересом», - йдеться у повідомленні.

Президент України висловив співчуття ізраїльському народу у зв'язку зі смертю видатного ізраїльського державного діяча. «Ми прощаємось з добрим другом України. Шимон Перес - видатна постать у глобальному масштабі, адже він завжди докладав максимальних зусиль для підтримки миру та ставив принципи честі та поваги до людської гідності понад усе! Тому це втрата не лише Ізраїлю, але й усього світу», - зазначив Порошенко.

У жалобній церемонії також беруть участь глави держав та урядів багатьох держав світу, велика кількість іноземних політиків та державних діячів. Зокрема, присутні Президент США Барак Обама та Державний секретар США Джон Керрі, Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, Прем’єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл, Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, Президент Польщі Анджей Дуда, Президент Литви Даля Грибаускайте, Президент Європейської Ради Дональд Туск, принц Чарльз та інші офіційні особи.

Колишнього Главу ізраїльської держави поховають на горі ім. Теодора Герцля в місті Єрусалим, де розташований головний національний меморіал Ізраїлю і на якому ховають лідерів країни та людей, які віддали за неї свої життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-