США на межі розриву взаємодії з РФ по Сирії – Держдеп

США на межі розриву взаємодії з РФ по Сирії – Держдеп

Укрінформ
Глава Держдепартаменту США мав розмову з главою російського МЗС Сергієм Лавровим, під час якої намагався добитися продовження процесу мирного врегулювання по Сирії відповідно до Женевської угоди, втім знову безрезультатно.

З відповідною заявою виступив у четвер речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар дійсно говорив сьогодні зранку з міністром закордонних справ Лавровим, продовживши їх учорашнє спілкування щодо ситуації в Алеппо та вразливості домовленостей, які ми досягли на початку цього місяця в Женеві. Але наразі я не маю нічого нового, ніяких заяв після того, що було вчора", - зазначив представник зовнішньополітичного відомства США.

Відповідаючи на уточнюючі запитання, Кірбі зауважив, що держсекретар Керрі наголосив у розмові з російським міністром, що Сполучені Штати "перебувають на межі того, щоб призупинити двосторонню взаємодію з Росією в Сирії". Він поінформував також, що відповідні консультації зараз проходять всередині адміністрації США.

"Ми цілком готові призупинити це (взаємодію з Росією – ред.), якщо до цього дійде справа", - наголосив Кірбі. Водночас, він додав, що США все ж хочуть добитися продовження діалогу, і спілкування з цього приводу поки що триває.

Раніше в четвер держсекретар Керрі виступив з подібною заявою. "Ми на межі того, щоб призупинити переговори, тому що в контексті триваючих бомбардувань немає сенсу сидіти й намагатися серйозно це обговорювати",- заявив глава Держдепартаменту США. Він також зауважив, що настав час "зайнятися пошуком альтернатив" у сирійському питанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-