Екс-заступника голови Одеської ОДА Орлова випустили із СІЗО

Екс-заступника голови Одеської ОДА Орлова випустили із СІЗО

Укрінформ
Колишнього першого заступника голови Одеської облдержадміністрації Олександра Орлова, арештованого на 60 діб за підозрою в організації масових заворушень, з правом внесення застави розміром понад 8 мільйонів гривень, увечері 29 вересня випущено з камери Одеського СІЗО.

Про це повідомив на своєму офіційному сайті екс-голова ОДА і народний депутат України Микола Скорик.

"29 вересня близько 19 год. керівник Одеської міської організації "Опозиційного блоку" Олександр Орлов, взятий під варту за підозрою в організації одеських подій 19 лютого 2014 року, випущений під заставу", - зазначив  він, посилаючись на адвоката Орлова Ірину Носкіну.

"Однак на порушення процедури Орлова не звільнили негайно, а після нового допиту і винесення нової підозри", - уточнив Скорик.

За словами Носкіної, "Орлову пред'явлено підозру у вчиненні нового злочину. Облпрокуратура знову звернулась до суду з клопотанням про зміну йому запобіжного заходу - з застави на утримання під вартою. Знову виклик на допит і в подальшому - розгляд нового клопотання у Приморському суді Одеси про зміну запобіжного заходу. Звинувачують Орлова тепер за ознаками ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів чи мітингів) Кримінального кодексу України".

Новий допит Орлова призначено на завтра, 30 вересня.

Нагадаємо, у середу Апеляційний суд Одеської області приступив до розгляду апеляційної скарги адвокатів Орлова на рішення суду першої інстанції, однак після слухання апеляцій сторін захисту та обвинувачення вирішив перенести розгляд скарги захисту на 3 жовтня.

Захисники Орлова просили суд змінити йому запобіжний захід через хворобу матері та тещі, а також у зв'язку з хорошими характеристиками. Крім того, адвокати заявили, що вважають непомірно високою заставу понад 8 мільйонів гривень, визначену Приморським райсудом Одеси, і просили зменшити її до 400 тисяч гривень.

У свою чергу, представник державного обвинувачення Катерина Бойченко висловила позицію прокуратури про скасування ухвали судді Віктора Іванова в частині застосування до підсудного Орлова, арештованого за підозрою в організації масових заворушень, альтернативної міри запобіжного заходу в вигляді внесення застави.

Варто зазначити, що будівлю Апеляційного суду пікетували активісти патріотичних організацій і представники "Опозиційного блоку". Підтримати підсудного Орлова прийшли до стін суду близько ста екс-"регіоналів" на чолі з колишнім головою Одеської ОДА - народним депутатом Миколою Скориком. Між давніми опонентами виникли сутички, які швидко припинила поліція, розвівши пікетувальників.

Фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-