Чолій: Політика примирення з агресором є неправильною

Чолій: Політика примирення з агресором є неправильною

Укрінформ
Президент Ради директорів Світового конгресу українців Евген Чолій вважає, що міжнародна спільнота так само невідповідно реагувала на агресію Росії у Грузії, Криму та на сході України, як і свого часу на події у Бабиному Яру.

Про це він заявив під час експертних дебатів в Укрінформі на тему: "Україна - ЄС: перспективи посилення безпекової співпраці", повідомляє кореспондент агентства.

"Десять років тому на вшануванні жертв Бабиного Яру головний рабин Тель-Авіва заявив, що якби була сильнішою реакція на події у Бабиному Яру, можливо, у січні 1942 року на Ванзейській конференції не було б прийнято рішення про "остаточне вирішення єврейського питання". На жаль, у 2008 році ми були свідками того, що Російська Федерація вторглася в Грузію, і реакція міжнародного співтовариства не була відповідною. А це призвело до негальної окупації Росією Криму та розгортання гібридної війни на сході України", - сказав Чолій.

У цьому контексті він акцентував увагу на необхідності зрозуміти, що політика примирення з агресорським режимом - "чи то режимом нацистів під проводом Гітлера, чи сьогодні з новим авторитартним режимом у Російській Федерації під проводом президента Путіна" - є неправильною.

"Сьогодні міжнародне співтовариство може допомогти Україні захистити свої кордони на сході і тим самим забезпечити мир і стабільність у світі", - переконаний Чолій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-