Трепак: З СБУ звільняють співробітників, які брали участь у затриманні

Трепак: З СБУ звільняють співробітників, які брали участь у затриманні "діамантових"

Укрінформ
Працівників Служби безпеки, які брали участь у затриманні колишніх першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця у липні 2015 року, поступово звільняють.

Про це заявив колишній перший заступник голови СБУ- начальник Головного управління "К" генерал Віктор Трепак у інтерв'ю "Апострофу"

За словами генерала СБУ, наразі вже звільнений з посади співробітник спецслужби, який був старшим групи, що проводила обшук у Корнійця. "Фактично відсторонений від службових справ мій заступник, який керував операцією по затриманню одного з "діамантових прокурорів". Є подання про звільнення від займаних посад інших працівників главку "К", які працювали у справі "діамантових прокурорів", - сказав він.

Трепак підкреслив, що звільнення відбуваються за схемою, аналогічною тій, яку застосував екс-генпрокурор Віктор Шокін в ГПУ, тільки «більш "делікатно" - зважаючи на зміну обставин і суспільний резонанс».

Нагадаємо, колишній перший заступник начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимир Шапакін і екс-заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць були затримані 5 липня минулого року в результаті спецоперації СБУ та ГПУ.

За даними слідства, Корнієць та Шапакін у змові отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Під час обшуків у них було виявлено понад 500 тис. доларів готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, ювелірні вироби. У квартирі Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів, після чого прокурора стали називати "діамантовим".

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід для Шапакіна і Корнійця у вигляді утримання під вартою з розміром застави в 3,2 грн. Обидва підозрюваних внесли заставу і вийшли з СІЗО.

Наразі ця справа слухається у Голосіївському райсуді Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-