Князевич сказав, чому Рада сьогодні не може звільнити всіх поданих суддів

Князевич сказав, чому Рада сьогодні не може звільнити всіх поданих суддів

Укрінформ
Голова Комітету з питань правової політики і правосуддя Руслан Князевич зазначив, що є ряд причин, через які Верховна Рада сьогодні не може звільнити всіх суддів за поданням Вищої Ради Юстиції, зокрема частина з них звернулися до суду.

Про це він заявив на позачерговому засіданні парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Частина суддів не можуть сьогодні розглядатися за цією підставою, бо внесені на підставі несумісності займаній посаді, а ця норма залишається в новій редакції Конституції, інша частина суддів - старі судді, які внесені при Януковичі, сесійна зала відмовилась їх раніше звільняти, бо виявилось, що ці судді буди політично переслідувані режимом Януковича. Наступне - переважна більшість рішень ВРЮ, на основі яких ми маємо приймати рішення були скасовані судами, або зараз знаходиться в судах. Ми не маємо можливості приймати рішення, змушені були чекати до того часу, коли правова колізія вирішиться", - сказав Князевич.

Крім того, згідно з регламентом ВР, суддя має бути присутній на засіданні, якщо суддя повторно не з'явиться, тоді можна розглядати повторно. За словами Князевича, судді можуть оскаржити це рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-