Туск запевнив Порошенка, що ЄС і надалі всебічно підтримуватиме Україну

Туск запевнив Порошенка, що ЄС і надалі всебічно підтримуватиме Україну

Укрінформ
Президент Петро Порошенко провів переговори з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском, який прибув в Україну для участі у заходах, присвячених 75-й річниці трагедії Бабиного Яру.

Про це повідомляє сайт Глави держави. 

"Глава держави поінформував Президента Європейської Ради про розвиток ситуації на Донбасі та зусилля України у реалізації Мінських домовленостей у контексті обговорення майбутніх відносин між ЄС та Росією під час засідання Європейської Ради 20-21 жовтня", - йдеться у повідомленні.

Також Порошенко висловив вдячність Туску за незмінну особисту підтримку України у боротьбі з російською агресією та впровадженні реформ.

Президент Європейської Ради, зі свого боку, привітав успішні кроки української влади на шляху реформ, підтвердженням чому стало рішення Міжнародного валютного фонду про відновлення програми співпраці з Україною. Він назвав це позитивним сигналом підтримки реального прогресу в реформах, включаючи боротьбу з корупцією.

«Я хочу підтвердити, що Європейський Союз готовий і надалі всебічно підтримувати Україну на шляху економічного зростання, реформ та протидії агресії», - запевнив Туск.

Лідери скоординували підходи щодо завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, а також якнайшвидшого схвалення Європейським парламентом та Радою ЄС рішення про запровадження безвізового режиму для громадян України.

Співрозмовники також обговорили графік політичного діалогу на найвищому рівні по лінії Україна-ЄС до кінця року, включаючи орієнтовні терміни проведення чергового саміту.

Фото: Лазаренко Микола

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-