Критично важливо, щоб слідчі завершили свою роботу щодо MH17 - Могеріні

Критично важливо, щоб слідчі завершили свою роботу щодо MH17 - Могеріні

Укрінформ
У Євросоюзі наполягають на продовженні розслідування обставин збиття 17 липня 2014 року Малайзійського літака рейсу MH17 з метою притягнення винних у злочині до відповідальності.

Про це йдеться у заяві високого представника ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріки Могеріні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Щоб забезпечити притягнення до відповідальності та суду причетних до збиття MH17, необхідно продовжувати кримінальне розслідування за підтримки міжнародного співтовариства», - наголосили в Євросоюзі.

За словами високого представника ЄС, оприлюднені проміжні результати незалежного кримінального розслідування показали досягнення важливого прогресу та дали відповіді на багато запитань.

«Робота Спільної слідчої групи відносно конкретних підозрюваних продовжується. Критично важливо, щоб слідчі завершили свою роботу – незалежно та ретельно», - заявила Могеріні.

Як повідомляв Укрінформ, у середу нідерландські слідчі підтвердили, що ракетний комплекс "Бук", з якого було збито літак Малайзійських авіаліній МН17, був доставлений в Україну з Росії і після запуску ракети з окупованої території вивезений назад до РФ. За інформацією голландського прокурора Фреда Вестербеке, запуск був здійснений з території біля міста Первомайськ, яка на момент катастрофи перебувала під контролем бойовиків.  

Як відомо, до складу міжнародної групи з розслідування катастрофи малайзійського Boeing-777 рейсу MH17 у липні 2014 року над Донбасом увійшли представники України, Нідерландів, Малайзії, Австралії та Бельгії. 

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 298 осіб, у тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-