Росія не зміниться шляхом виборів, ці ілюзії потрібно відкинути - Фейгін

Росія не зміниться шляхом виборів, ці ілюзії потрібно відкинути - Фейгін

Укрінформ
Україна не повинна плекати сподівання, що Росія може змінитися завдяки виборам. 

Про це у середу на прес-конференції в Укрінформі, присвяченій підсумкам виборів до Держдуми РФ, заявив російський політичний адвокат Марк Фейгін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я розумію українців, українське суспільство - вони розраховують, що зміни в Росії можуть статися шляхом виборів. Я хочу їх засмутити - цього не станеться і, відповідно, речей, що випливають звідси, як похідних - повернення Криму і припинення війни на сході України. Тому що на виборах ця влада не зміниться, ці ілюзії вже треба відкинути остаточно", - заявив Фейгін.

За його словами, він був "відомим прибічником бойкоту нинішніх виборів у Росії, але частенько навіть українці говорили йому, що це не правильно і на вибори потрібно йти".

"У Росії потрібні інші способи змін, і поки ще не ясно, який буде алгоритм цих змін. Тому покладання надії на вибори, а я не виключаю, що до 2018 року, буквально через рік, почне стартувати так звана кампанія виборів президента, і багато хто може подумати, що переможе хтось інший, але не Путін, і це призведе до змін, дуже бажаних для українського суспільства. Цього не буде, і ці ілюзії потрібно остаточно і безповоротно відкинути", - сказав Фейгін. 

Він пояснив, що дуже низька явка на виборах, "яка і так була в 1,5 раза завищена шляхом приписок", свідчить про те, що не вірять в інституцію виборів і самі росіяни.

"І чим сильніше накопичуватиметься це негативне, байдуже ставлення до інституції виборів, тим, як не парадоксально, краще, тому що це створить умови для змін, поза виборним процесом", - вважає експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-