Тука: Я не вірю, що Росія виконає

Тука: Я не вірю, що Росія виконає "мінськ", проте домовлятися треба

Укрінформ
Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і тимчасово переміщених осіб Георгій Тука не вірить у виконання Росією мінських домовленостей, досягнутих 21 вересня, щодо відведення військ та озброєння.

Про це він розказав в коментарі Укрінформу.

"Щодо питання чи вірю я в те, чи будуть дотримані ці домовленості (Росією - ред.)? Скоріше за все не вірю, але розумію, що іншого шляху не існує. Тому треба пробувати і пробувати. До того ж, я вважаю, що світова спільнота має розглядати питання не про послаблення санкцій, а навпаки - про посилення санкцій проти Росії. І лише під примусом, а не з ніякої доброї волі Росія буде погоджуватися про повернення миру в Україну", - сказав Тука.

Він також зазначив, що задля зменшення "градусу протистояння" і відновлення миру на Донбасі, на його думку, відведення військових та озброєння потрібне.  

"Відведення безпосередньо потрібне. В мене щодо цього жодних сумнівів не існує. Ми всі прагнемо миру, а мир можливий лише при зменшенні градусу протистояння. Відведення безпосередньо учасників збройних формувань - це один з кроків досягнення миру", - зазначив Тука.

У свою чергу глава Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз в телефонній розмові пояснив Укрінформу, що Україна і Росія вже намагалися домовитися і раніше в Мінську про виведення військових з Дебальцевого, проте на практиці ці домовленості не були виконані.

"На жаль, в нас є сумна історія по Дебальцевому. Ви пам'ятаєте, коли на Мінських домовленостях все було домовлено, але кінець кінцем ми втратили Дебальцеве. Крім цих територій ми втратили дуже багато хлопців. Це найстрашніше", - сказав Гарбуз.

Він також зазначив, що говорити про мир потрібно, проте він не вірить у "мирне" відведення військових і озброєння зокрема на території Станиці Луганської. 

"100% ми маємо вести розмову про мир, треба для цього все робити, але що стосується конкретних територій, я кажу про Станицю Луганську, це не можливо", - вважає Гарбуз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-