ООН констатує системні порушення прав людини на Донбасі та в Криму

ООН констатує системні порушення прав людини на Донбасі та в Криму

Укрінформ
У рамках 33-ї сесії Ради ООН з прав людини 27 вересня 2016 року відбувся інтерактивний діалог щодо ситуації з правами людини в Україні.

Заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця закликав припинити масові порушення прав людини на окупованих територіях України, повідомляє Міністерство закордонних справ.

Під час інтерактивного діалогу було наголошено, що запобігти стрімкому зростанню жертв серед цивільного населення можливо лише через примушення виконання Російською Федерацією Мінських домовленостей.

"Я можу легко передбачити, що російська делегація заперечить всі без виключення звинувачення, створюючи паралельну реальність, її modus vivendi. Щоб проілюструвати цю паралельну реальність, я хотів би нагадати термінове засідання Ради Безпеки ООН, яке відбулось минулої неділі. Засідання супроводжувалось масивними бомбардуваннями Алеппо сирійським режимом та його російськими союзниками, які за кілька годин призвели до більш ніж сотні жертв. Росіяни виступали в Нью-Йорку та бомбардували Алеппо. Саме це є російською "реальною політикою". В Сирії, в Україні та інших країнах. Але реальність інша та очевидна. Росія та режими, які вона підтримує, відповідальні за військові злочини та масові порушення прав людини скрізь, де вони проголошують боротьбу з тероризмом та побудову руського миру", - зазначив заступник міністра закордонних справ.

Делегації-країн членів обговорили 15-у доповідь Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні та констатували погіршення ситуації з правами людини у окупованій АР Крим, факти системних переслідувань інакодумців окупаційною владою під приводом боротьби з екстремізмом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-