Порошенко ветував дозвіл військовим розривати безстрокові контракти - Талалай

Порошенко ветував дозвіл військовим розривати безстрокові контракти - Талалай

Укрінформ
Ухвалення поправок до Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу" могло зашкодити обороноздатності держави, тому Президент застосував право вето щодо них.

Про це у вівторок заявив на брифінгу тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління персоналу – заступника начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-майор Володимир Талалай, повідомляється на сторінці Генштабу у Facebook.

"У Міністерстві оборони та Генеральному штабі Збройних сил України всебічно вивчили прогнозовані наслідки, до яких призведе прийняття змін до цього закону, які були внесені під час його розгляду у Верховній Раді України. Зміни, які були внесені в текст закону, створили умови, за яких можливі негативні наслідки для обороноздатності держави. Ми не можемо сьогодні оголити бойові підрозділи, адже прогнозоване звільнення значної кількості військовослужбовців разом зі звільненням 6-ї черги мобілізованих може значно знизити бойові можливості військових частин", - зазначив він.

За словами Талалая, "з метою недопущення різкого зниження рівня бойової готовності, відповідно до Конституції України, Президент України застосував право вето".

"Зараз Генеральний штаб разом з Міністерством оборони та народними депутатами продовжують роботу над впорядкуванням порядку проходження військової служби за контрактом в умовах особливого періоду", - додав він.

Як повідомлялося, 12 липня Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" (щодо уточнення окремих положень)". Цим законом Рада дозволила військовослужбовцям Збройних сил України, які проходять службу на контрактній основі під час дії в країні особливого періоду, при закінченні терміну дії контракту звільнитися з армії, переукласти або ж достроково розірвати його.

Згідно з документом, військовослужбовці, які підписали контракт зі ЗСУ під час дії особливого періоду, мали отримати право переукладати контракт терміном на 6, 8 або 12 місяців. Крім того, закон міг надати їм право достроково припинити його дію або ж після закінчення терміну служби звільнитися зі Збройних сил України.

Військовослужбовці, які підписали контракти в період проведення антитерористичної операції, згідно з ухваленим законом, могли до завершення особливого періоду розірвати або підписати контракти заново.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-