Усі євроскептики отримують потужну підтримку з РФ - Порошенко

Усі євроскептики отримують потужну підтримку з РФ - Порошенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко закликає європейські країни зберігати єдність, адже Росія хоче дестабілізувати Європу.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу CNN, повідомляє прес-служба Глави держави. 

«В першу чергу, нам потрібна єдність, європейська та трансатлантична єдність і солідарність з Україною», - наголосив Порошенко.

Президент зауважив, що саме цього Україна потребує від країн-членів ЄС та США більше ніж просто фінансової допомоги та допомоги у реформах.

Він наголосив, що Росія намагалася посилити свій вплив у всіх світових центрах впливу. Вони дуже активні в Сполучених Штатах. Якщо подивитись на те, що відбувається у деяких європейських столицях, то можна зрозуміти, що Росія фінансує рухи євроскептиків. Росія хоче дестабілізувати Європу.

«Росія вважає, що ЄС - велика загроза для неї. Всі євроскептики отримують потужну підтримку, не обов’язково фінансову, з Російської Федерації»,- відповів Глава Української держави на запитання ведучого щодо гібридної війни Росії, її методи впливу на внутрішню політику України, інших європейських країн, фінансування виборів, кібер-війну, та чи можливо, що Росія спробує зробити щось подібне в США.

Порошенко зауважив, що телеканал Russia Today, спонсорований державним коштом Росії, дивиться велика кількість людей і в Сполучених Штатах, і він є в кожній кабельній мережі.

Водночас він не вважає, що це небезпечно для США. «США мають дуже сильний імунітет від гібридної війни. Але в Європі чи Україні, головною метою спонсорованих Росією ЗМІ, соціальних мереж та політичних партій є дестабілізація ситуації, підрив єдності та відкат назад у питанні двосторонніх відносин з НАТО», - сказав Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-