Україна й Нідерланди везуть до ІКАО спільну позицію щодо

Україна й Нідерланди везуть до ІКАО спільну позицію щодо "конфліктного" неба

Укрінформ
Делегація України відбула до Монреалю (Канада) для участі у 39-й Асамблеї Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО), де представить спільні з авіаційною владою Нідерландів документи стосовно конфліктних зон.

Як повідомляє Міністерство інфраструктури України, буде також порушено питання про незаконне втручання Російської Федерації в обслуговування повітряного руху в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем.

"У рамках обговорення питань порядку денного запланована офіційна заява від України про стан розвитку авіаційної галузі у 2013-2015 роках, а також спільне з авіаційною владою Нідерландів представлення проектів документів стосовно конфліктних зон", - йдеться у повідомленні.

Окрема увага буде приділена порушенням Чиказької конвенції з боку Російської Федерації. Після тимчасової окупації Автономної Республіки Крим, РФ незаконно втручається в процес обслуговування повітряного руху в міжнародному повітряному просторі над відкритим морем, що потребує оцінки з боку Асамблеї.

Для цього до складу української делегації включено представників Міністерства інфраструктури, Державіаслужби, ДП «Украерорух» та Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними судами.

Очікується, що представники України візьмуть участь у роботі виконавчого комітету, технічної, економічної, юридичної та адміністративної комісії, що розглядатимуть питання, пов’язані з усіма аспектами діяльності ІКАО та формуванням глобальної політики у сфері міжнародної цивільної авіації. Також в ході Асамблеї буде сформовано склад Ради ІКАО на 2016-2019 роки та схвалено бюджет.

Як відомо, Нідерланди за підсумками розслідування дійшли висновку, що рейс MH17 влітку 2014 року був збитий з окупованих територій України "Буком" російського виробництва.

Україна заборонила польоти до та з аеропорту "Сімферополь" і закрила повітряний простір над усією територією півострова Крим з 12 березня 2014 року, після окупації півострова Російською Федерацією. Попри видану заборону, російські авіакомпанії виконують польоти до закритого аеропорту «Сімферополь», порушуючи межі повітряного простору, де польоти заборонено. Росія також створює перепони для польотів українських літаків над окупованими територіями в акваторії Кримського півострова. Україна стала членом ІКАО, приєднавшись до Конвенції про міжнародну цивільну авіацію (Чиказька конвенція) 9.09.1992 року. Постійне представництво України в ІКАО за сумісництвом забезпечується послом України в Канаді.

Асамблея ІКАО є суверенним органом організації. Вона скликається Радою, яка є керівним органом ІКАО. Асамблея встановлює глобальну політику ІКАО на наступні три роки. Кожна держава-член має право на один голос при голосуванні з питань, що вносяться на розгляд Асамблеї, і рішення на сесіях приймаються більшістю поданих голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-