Кабмін збирається розширити штат Офісу з євроінтеграції - Климпуш-Цинцадзе

Кабмін збирається розширити штат Офісу з євроінтеграції - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Кабмін суттєво збільшить штат Офісу з євроінтеграції і євроантлантичної інтеграції і створить систему моніторингу виконання Угоди про асоціацію України з ЄС.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Урядом уже прийнято рішення про суттєве збільшення штату урядового Офісу з європейської і євроантлантичної інтеграції, під моїм головуванням створюється група з підтримки реформ у євроінтеграційному напрямку, триває процес формування електронної системи моніторингу виконання Угоди, і ми до кінця року зможемо представити її на розгляд громадськості та народних депутатів. Водночас багато стратегічних питань сьогодні залишаються відкритими, зокрема питання парламентського механізму виконання Угоди", - сказала Климпуш-Цинцадзе. 

У цьому контексті вона зауважила, що сьогодні сформувалася потреба у чіткій регламентації взаємодії парламенту та уряду саме в контексті виконання Угоди про асоціацію з ЄС.

"Тому ще раз закликаю Комітет з європейської інтеграції, щоб ми найближчим часом разом виробили цей механізм, а в разі необхідності ухвалили відповідні правові засади для такої роботи за підтримки всього парламенту", - зазначила віце-прем'єр.

Климпуш-Цинцадзе підкреслила, що уряд зі свого боку максимально мобілізував ресурси для виконання своїх зобов'язань щодо Угоди про асоціацію, і висловила сподівання, що за підтримки народних депутатів "ми зможемо гідно представити свій прогрес у грудні цього року на черговому засіданні Ради асоціації Україна-ЄС".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-