Гройсман квапить нардепів із спецконфіскацією

Гройсман квапить нардепів із спецконфіскацією

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликає народних депутатів вже наступного пленарного тижня (на початку жовтня) ухвалити законопроект про спецконфіскацію коштів режиму Януковича.

Про це він заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Звертаюсь вчергове до українського парламенту з тим, щоб цей закон (про спецконфіскацію - ред.) був внесений у порядок денний і проголосований задля того, щоб кошти, які були вкрадені в українського народу, були повернуті у держбюджет... Тому дуже просив би всіх над цим питанням попрацювати, щоб на наступному пленарному тижні - у вівторок або в четвер - проголосувати цей закон", - сказав Гройсман.

Він додав, що уряд абсолютно чітко висловив свою позицію щодо необхідності спецконфіскації коштів, вкрадених режимом Януковича.

"Уряд проголосував і вніс до Верховної Ради ще у вівторок проект закону про спецконфіскацію... Уряд не може одноосібно розпоряджатися цими ресурсами, кошти будуть публічно зараховані на рахунки держави, а парламент прийме рішення про пріоритетність використання цих коштів. Уряд висловлював свої позиції, я теж, що це питання розвитку національної економіки і питання оборони, і соціальні стандарти", - сказав Гройсман.

Відповідаючи на запитання депутата Вікторії Сюмар, чи бачить він корупційні ризики у законопроекті про спецконфіскацію, Прем'єр зазначив: "Вважаю, що корупційні ризики є там, де говорять не голосувати за цей закон".

Як повідомлялося, у четвер депутатам тричі не вистачило голосів для внесення законопроекту № 5142 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення стягнення в дохід держави необгрунтованих активів" до порядку денного цього тижня.

Наступний пленарний тиждень розпочнеться 4 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-