Суд починає розгляд по суті

Суд починає розгляд по суті "тарифної" справи Тимошенко проти уряду

Укрінформ
В Окружному адміністративному суді Києва розпочалося судове засідання, на якому розглядається справа за позовом лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко проти Кабінету міністрів України щодо скасування постанови про встановлення єдиної ціни на газ.

Справу розглядає колегія у складі трьох суддів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз ми будемо у суді оскаржувати право уряду взагалі встановлювати своєю постановою ціну на газ. Ви знаєте, що сьогодні по всіх каналах телебачення розповідають, що є ринкова ціна на газ, але це неправда, бо ціну на газ для України встановив Гройсман постановою уряду", - сказала Тимошенко журналістам перед початком засідання.

За її словами, нині імпортований газ для України має коштувати $140 за тисячу кубометрів, проте українцям його продають по $285, тобто практично вдвічі дорожче.

"Російський газ переганяють через українські труби для того, щоб показати, що він є європейським. Потім проганяють через частину Європи, виводять на європейський ринок та через посередників продають України вже за такою високою ціною", - заявила Тимошенко.

На засіданні присутні також народні депутати від "Батьківщини" Іван Крулько, Олексій Рябчин, Сергій Євтушок, Вадим Івченко.

Як повідомляв Укрінформ, Тимошенко подала до Окружного адміністративного суду Києва два позови: проти Кабміну та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електроенергетики і комунальних послуг, - щодо незаконного підвищення ціни на газ та тарифів на централізоване опалення і водопостачання.

31 серпня суд ухвалив рішення про закінчення підготовчого провадження за позовом Тимошенко проти уряду та призначив судове засідання для розгляду по суті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-