Сім проектів меморіалу «Бабин Яр» презентують в Українському домі

Сім проектів меморіалу «Бабин Яр» презентують в Українському домі

Укрінформ
Сім кращих проектів конкурсу ідей зі створення меморіалу "Бабин Яр - Дорогожицький некрополь" відзавтра покажуть на виставці в Українському домі. 28 вересня, в рамках тижня "Бабин Яр. Вшанування пам'яті", відбудеться їхня презентація.

Про це розповів на прес-конференції в Києві Віталій Нахманович, відповідальний секретар Громадського комітету для вшанування пам'яті жертв Бабиного Яру, провідний науковий співробітник Музею історії Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"28 вересня в Концертному залі Українського дому з 9-ї ранку розпочнеться презентація найкращих проектів, які були подані на міжнародний архітектурний конкурс ідей створення меморіального парку "Бабин Яр - Дорогожицький некрополь". Із завтрашнього дня 7 найкращих проектів будуть представлені у головній залі Українського дому. З минулого четверга, 15 вересня, і до 27 листопада ці 7 найкращих проектів будуть представлені на масштабній виставці, яка відбувається в Музеї історії міста Києва "Бабин Яр - пам'ять на тлі історії", де ці проекти інтегровані в експозицію, присвячену всій історії Бабиного Яру", - зазначив Нахманович.

Він нагадав, що цей конкурс відбувався з кінця минулого року за підтримки і на замовлення Ініціативи "Українсько-єврейська зустріч" та міжнародної і національної спілок архітекторів, Українського інституту національної пам'яті і департаменту архітектури КМДА.

"Це конкурс ідей і, очевидно, їм ще належить втілитися у проекти. Але ми сподіваємося, що заходи, які відбуватимуться зараз до річниці Бабиного Яру, спонукатимуть як владу, так і громаду кардинально змінити свій підхід до організації меморіального простору Бабиного Яру, розглядати його не лише як місце, де можна встановлювати новий пам'ятник чи будувати якісь музеї, а як цілісний простір, який має бути належним чином організований і де люди відчували би всю трагедію, всю драматичну і складну історію Бабиного Яру - як вона почалася ще до Другої світової війни, через трагедію Голокосту і нацистського терору і, на жаль, продовжується і до сьогодні", - підкреслив історик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-